Pages

Monday, May 21, 2012

Jänkidemaa naeratus

No kes ei ihkaks omada lumivalget ning säravat naeratus!
Kuidagi eriliselt omapärane on valged hambad Ameerikamaale. Oled paks või oled peenika, oled tervislik või mittetervislik, valged hambad on sul ikka.  Ehk on asi vaid minu maailmavaates, aga valdavalt enamustel on siin kaunid valged hambad. (siinkohal peab tõsiasjana tooma erandi minu enda vanema  lapse nöol.  Dental care ei kuulu just tema lemmiktegevuste alla).
Hambaravi ise on siin kallis. Suisa nii kallis, et korduvalt on kohalikud au pairid võtnud ette  reisi tagasi kodumaale vaid selleks, et külastada hambaarsti. Isegi lendudega on see odavam tulnud.
Siinkohal kõigile tulevastele au pairidele soe soovitus(kui teid siin üldse leidub), või miks ka mitte lihtsalt neile, kel kunagi plaanis üle lombi rändama tulla: Tee endale teene ja tule tervete hammastega. Jah, ega see hambaravi Eestiski odav pole, aga siisk tunduvalt odavam kui neil siin.
Minul õnneks hammastega probleeme pole tekkinud. Lasin isegi enne siia maandumist kõik üle vaadata ja vajaliku ravida. Kirusin palju kirusin summade kohta, mis kikunaatori kabinetti maha jäid, aga teadsin siis ja tean nüüdki, kõik läks asja ette ning kõikidevõimalustemaal poleks selle kopikaga midagi peale hakanud.

Sülitan nüüd igaks juhuks kolm korda üle vasaku õla.

Niisiis, tagasi säravale naeratusele. Minu hostemal on näiteks laitmatult valge naeratus. Saladus ?  Crest 3D whitening strips.

Ma olen üldiselt üsna umbusklik kõikide taoliste toodete vastu. Pikalt mõtlesin, et kas tasub ikka 40-50 dollarit ühe karbi eest välja käia ja tulemusena oodata valgemat naeratust? 
Nähes ükspäev apteegis aga ﹩10 allahindlust võtsin vaevaks lõpuks katsetada. 
Igal hommikul võtan karbist paki, kus sees üks läbipaistev geeliriba alumistele ja üks ülemistele hammastele. Ja nii 28 päeva jutti.
(PS. pildid on netist)
Just täpselt nii katangi hambad viieks minutiks ribadega ja tulemusena lubadakse 28 päeva jooksul säravamat naeratust.
Olen kasutanud neid reedest saati, siiani pole mingit vahet teinud.
Eks siis näha ole, kas saan suveks kauni naeratuse või mitte.

Üleüldse on Cresti tooted väga populaarsed. Hinna poolest küll natuke kallimad, aga inimestele tundub meeldivat. Või ehk toimivat?

Taolisi tooteid leiab mitmeid ja mitmeid. Küll odavamad, küll kallimad. Lisaks erinevad hambavalgenduskuurid "profesionaalide" kabinettides jms. Ühel neist käis hiljuti sakslane D'gi. Väidetavalt sai tulemusena 7 tooni valgemad kihvad. Meile, kõrvaltvaatajatele, jäi paraku tulemus arusaamatuks.

On see nende saladus mis on,  aga tundub see toimivat.


Säravvalge naeratuse nimel !


8 comments:

  1. Anna siis paari nädala pärast teada, kuidas mõjub. Vaatan ise ka kogu aeg ja mõtlen osta, aga hind peletab siiski veel eemale..

    ReplyDelete
  2. Mina tegin kunagi nende niiöelda kuuri läbi..ja sain täiesti valged hambad. Nüüd iga mõne kuu tagant kasutan üks päev neid ka, et ikka valged püsiks, kuna endale tundub et hakkavad kollaseks minema, kuigi teised ütlevad, et ikka supper valged :D Vahel jääb isegi pikem aeg vahel vist..terve paki kasutasin ära mingi 2007 aastal vist ja pmslt siiani siis valged püsinud:)

    ReplyDelete
  3. Minu kogemus Crestiga on olnud positiivne. Ribasid kui selliseid kasutasin ma arvan 3 aastat tagasi ja tõesti naeratus oli pimestav. Süsteem oli küll teine. 2 nädalat ja ma arvan, et 30 min pidid peal olema. Hambad olid kogu selle protseduuri ajal jube tundlikud. Nüüd oleks aeg uus protseduur ette võtta aga seda tundlikust kardan kui tuld. Tegelikult juba aasta aega võtan hoogu. Seega kasutan Cresti valgendavat hambapastat ja loputusvedelikku hetkel. Nii, et palun teada anda kui tundlikuks hambad muutusid.

    ReplyDelete
  4. Heh, esmalt, suur tänu vastukaja eest! :) Ma ikka ütlen, palju meeldivam on blogi kirjutada kuikeegi vaevub sõna sekka ütlema.

    Rääkisin eile oma hostemaga ka veel sel teemal. Ta tunnistas, et kunagi olid tal üsna kollased hambad, siis hakkas Cresti ribasid kasutama ja see tõepoolest ongi ta ainuke saladus valgetele hammastele. Algul olevat intensiivselt kasutanud(aastaid-aastaid tagasi siis). Nüüd teeb aeg ajalt kuuri läbi või kasutab nii kuidas meelde tuleb.
    Seda ütles ta ka tõesti, et algul olid hambad väga tundlikud. Nüüd polevat aga midagi aru saada.

    Kristiina, vaatasin ka seda teisst varianti, mis oli 20 minutilised, aga antud 5 minuti 28-päevane oli vist lihtsalt odavam ;D


    Ise pole veel täheldanud, et hambad tundlikud oleks. Aga mul alles viies päev ka. Valgemaks oleks küll nagu muutunud, pead ei anna, võibolla lihtsalt mu ootuslik pettekujtlem. Tegin muidugi pilti ka enne kui kasutama hakkasin, eks siis lõpus ole vahet näha.

    Annan kindlasti teile teada, kuidas edeneb.

    ReplyDelete
  5. Ma proovisin ka ükskord neid 30min omasid..mõtlesin, et hambad kukuvad suust välja pärast! :D megaaaa tundlikuks muutusid ikka!! Muidu kasutan ikka neid 5min omasid, need pole tundlikuks teind ja hambaarstid ise soovitavad ka neid 5min omasid kõige rohkem :)

    ReplyDelete
  6. Nüüd paar korda päevas piilun su blogisse, et kuidas need ka töötavad.

    Endal on samuti huvi neid kasutada, aga kardan ka seda hammaste tundlikkust.

    ReplyDelete
  7. Nonii, nädal on täis ja hammaste tundlikkusest pole ma jätkuvalt aru saanud.
    Sellest, kas kikumaailm ka heledamaks on muutunud, üritasin täna pilti ja hetkeseisu võrreldes järeldusele jõuda(kuul on hetjkel nii koos, et ei suuda isegi välja lugeda, kas see lause nüüd loogiline sai. loen ja loen ja ei taju nooti). Ise nagu tahaks uskuda, et juba on vahet näha, aga piltilt võrreldes väga aru ei saanud.

    ReplyDelete
  8. 28 päeva peaks varsti täis saama. Kuidas hammastel on? Mingeid muutuseid?

    ReplyDelete