Pages

Sunday, May 22, 2011

Random 1

Teate kui palju oravaid siin on.  Kui Eestis oravat nähes ütled a'la " Ohh, vaata, vaata, vaata, ORAV. Niiii armas "  Siis siin " ...." Sa ei ütlegi midagi.  Sest see on lihtsalt nii tavaline, et nad möllavad su aias või mauravad puude otsas või jooksevad tänaval või tsillivad niisama ja sa neid päevas mitu korda näed.  Aga armsad on nad ikka.
Kui Pennyst tagasi tulime ja lõunat sõime kusagil ei tea kus, siis nägime kahte vöötoravat, kes kaklesid söögi pärast. Vot nemad olid küll armsad. Nii pisikesed. Täpselt nagu multikast oleks välja hüpanud. Kaklesid, jooksid edasi, kaklesid jooksid edasi.
#
Ameerikalstel on tipi jätmine suur osa kultuurist.
Kui Au Pair training schoolis olime ja NYC tourile läksime, kogusid õpetajad iga õpilase käest paar dollarit(oli vist 2/3 ei mäleta enam) bussijuhtide tipiks. Neil pidavat alati selline komme olema. Sellega näitavat austust ja tänu bussijuhtidele raske töö eest. Täitsa mõistetav, sest NY liiklus on teadatuntud hullus ju!
Väljas söömas käies tuleb ka alati tipiga arvestada(kui teenindus on lauast). Tavaliselt arvestatakse 15-20% summast või siis korrutatakse tax kahega. Päris kulukas, eksole.
Hotellide kohta olete kindlasti klõik filmidest näinud. Kõik tahavad tippi. Uksehoidja, pakikandjad, koristajad. Minu esimene kogemus Ameerika hotelliga on arvatavasti juuni kuus kui lähme oma nv "puhkusele" NYC. Can't wait !
#
Ma arvan, et Eestis ikka naljalt tuduriietes inimesi tänavatel ei kohta. Aga siin pole see midagi imestamistväärt. Korduvalt on mulle inimesed vastu tulnud pidžaamapükstes. Emad, lapsed, noorukid. Kes iganes. Ja üks päev tuli koolitrepil vastu naine, kes kandis susse. Löhverdas muudkui koolist välja üle tee ja kodu poole.
Riietumisstiil on üleüldse väga homie. No kindlasti olete ka telekast näinud. Lohvakad pusad ja dressid ja uggsid või plätad  VÕI siis hoopis vastupidi, konte murdvad kontsad ja kõik muu sinna juurde kuuluv. Neid viimaseid leiab kindlasti rohkem NY näiteks.
M rääkis mulle algul kui siia jõudsin, et Bostoni inimesed ei taha oma riietusega priisata. Neile meeldib kanda tagasihoidlikke riideid ja näida juskui "vaesed". Asi pole selles, et neil raha poleks vaid selles, et pigem üritavad nad välja näha rohkem üliõpilaslikud. Seda on raske seletada, sest raske oli isegi mõista. Aga kuna meil on siin tugevad koolid nagu nt Harvard, MIT jms, ning üliõpilasi on ju PALJU ja inimestele meeldib õppida, siis kõik tahavadki välja näha õppurid. Ja kuna neid on nii palju siis üldpilt muutubki selliseks. Pealegi, kui loogiliselt mõelda, et õppimine siin ON kallis, siis ega ju neil raha riietumisele ei tohikski jääda.


Et postitus liiga pikaks ja lonkavaks ei muutuks, lõpetan siinkohal ja jätkan teinekord :)

1 comment: