Pages

Friday, August 26, 2011

Saame tuttavakas Irenega

Mäletate, mainisin, et keegi kuskil ütles, et orkaan tuleb.
Enam pole see lihtsalt mingi väike jutt, vaid asi on ikka päris tõsine. Orkaan Irene on siia poole teel ja peaks idarannikut(loe meid) tabama laupäeval ja pühapäeval.
Tegu on siiski ikka päris tõsise asjaga. Uudistest muud ei kuulegi, ikka Irene ja Irene. Üleeile arvati, et kui see lõpuks siiani jõuab, on tegu teise astme orkaaniga, nüüdseks on aga kasvanud Irene juba kolmanda kategooriani ja eeldatavasti kasvab enne siia jõudmist veelgi.
Kuues osariigis on kohati hakatud inimesi evakueerima(Delaware, Maryland, New Jersey ja Põhja-Carolina.)
Keegi täpselt ei tea, kas orkaan tabab rannikut ka või läheb mööda. Graafikuid on nii erinevaid. Osade väitel võib see tabada isegi New Yorki. Just lugesin, et NYC valmistubki juba võimalikuks "rünnakuks". Hoiatatakse isegi ühistranspordi välja lülitamises. Mis tekitaks aga juba omaette kaose kogu linnas.
Niisiis, isegi kui see läheb rannikust mööda, saame kaela suure tormi. Sellest ei pääse me niivõinaa.
Ma räägin, pole üldse nalja asi. Inimesed valmistuvad väga tõsiselt. Parem karta kui kahetseda.

Meil oli esialgne plaan laupäeva hommikul koju sõita. Korraks otsustasime juba reede hommikul lahkuda, aga nüüd muudeti uuesti plaane. Stardime siiski laupäeva vara-vara hommikul ja loodame, et olukord väga hull pole. Idee poolest peaksime tormist ees olema, aga alati on võimalus, et prognoosid on ju eksinud. Isegi kui meie jõuame ilusti tagasi Bostonisse, tekib J'l raskusi tagasi siia saamisega. Sest arvata võib, et lennud võetakse maha. Isegi rongiliikluse toimimine pandi juba küsimärgi alla. Läbi välgatas mõte, et lähme kahe autoga, siis on tal vähemalt mingigi lootus tagasi koju saada, aga eks näis. Isiklikult loodan, et liigume siiski vaid oma autoga, mul pole küll väga isu kuus-seitse tundi autoroolis istuda. Eriti veel selle ilmaga.

Igatahes, eks näha ole, mis saama hakkab. Loodame, et asi väga hulluks ei kisu ja Irene väga temperamentseks ei osutu.

/Edit: Lugesin just uudist, et Irene suurus on kasvanud. Irene is about 1/3 the size of the entire US East coast.


Naine, rahune maha !

No comments:

Post a Comment